Bøger

Billeder af bøger Morten Lander Andersen har skrevet

På tur i reformationens København

Anmeldercitater:
»Jeg har brugt en dag på at læse På tur i reformationens København og jeg er begejstret. Min første indskydelse var: ”Den bog er bare for kort”. Morten Lander Andersen fører os igennem København i en fin kreds i middelalderbyen, og man bliver grebet af de gode historier og de små anekdoter. Jeg synes bogen adskiller sig ved at engagere læseren, og den er – oplever jeg – ikke skrevet til en bestemt målgruppe. […] Absolut en anbefalelsesværdig bog som henvender sig bredt til læsere med interesse for historie.«
Pernille Ødum Halse, konsulentchef
»Ja tak! Morten Lander Andersen sætter scenen fra starten med en god introduktion til reformationsårene – det er trods alt et par dage siden, jeg havde historie i skolen. […] Morten Lander Andersen serverer historien på en fremragende måde. […] Jeg er begejstret for bogen. Tak for en god læseoplevelse. Vil helt klart anbefale den til andre«.
Dorthe Mundbjerg, udviklingssygeplejerske
»Det gode ved at følge bogen og vandre mere slavisk på den rute, den anviser, er, at der ligger en stor gevinst gemt i, at der bliver trukket nogle linjer og anskueliggjort nogle sammenhænge mellem før- og efterhistorien. De foldes ud og bindes sløjfeagtigt sammen gennem gode fotos og forklaringer, og får reformationen i Danmark indplaceret. Derudover gør det persongalleri, vi møder med turguiden, og de steder og begivenheder, vi bliver konfronteret med, at vi mærker ’ånden’ fra tiden under og rundt om reformationen, samt antydningen af dens normer og brud. Det er guidens store kvalitet«.
Luther2017.dk
stjernestjernestjernestjernestjerne
»God Københavner-guide med indblik i 1500-tallets dramatiske historie […] Bogens format gør den velegnet til at have med i lommen, når man er på opdagelse i København. Der er barske beskrivelser af dramatiske begivenheder som Grevens Fejde, halshugningen af Torben Oxe i 1517, hungersnød og terrorstyre. En anvendelig guidebog, hvor læseren samtidig får historien om datidens kirkelige og politiske magtkampe«.
Bogpusheren.dk
»Det er en overskuelig og samtidig dragende bog, der selv efter meget kort læsning kaster historiske oplysninger af sig, der styrker den større teologiske forståelse uden at prætendere en decideret teologisk optik. Ikke desto mindre leveres rige mængder af teologisk fakta mellem sidebenene på denne københavnerhistoriske guide«.
Folkeskolen
111 steder i København som du skal se

111 Steder i København som du skal se er skrevet af Jan Gralle og Vibe Skytte. Jeg har givet ideer og skrevet råtekster til kapitler omhandlende Østerbro.